Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 01. maj 2020

Kaffe - grundlaget for vores cafékultur

En gammel drik

De første rigtige beretninger om kaffe har sin oprindelse helt tilbage til før 1500 tallet, hvor kaffen oprindeligt blev opdaget i Etiopien, hvor kaffetræet Coffea Arabica lever vildt. Man mener endda, at kaffen har sine rødder endnu længere tilbage, helt tilbage til forhistorisk tid, men dette har man dog ikke nogle konkrete beviser på. Det vides dog, at frem til omkring 1700 tallet var araberne alene om at dyrke kaffe, og da man så kaffe som en yderst god forretning, forsøgte man på daværende tidspunkt at forhindre udsmugling af planten til resten af verden. Det lykkedes dog med tiden portugiserne og hollænderne, at smugle planten ud af landet til deres kolonier i Sri Lanka og Java, og hurtigt bredte kaffeproduktionen sig til resten af verden. Dette førte til, at man i starten af 1700 tallet kunne introducere kaffe til Europa, startende med Italien, og i 1660'erne dukkede det så for alvor op i Danmark.

Vil du vide mere om kaffedyrkning? Læs om dyrkning af kaffe.

Samlingspunktet ved selskaber

Kaffe _grundlaget _for _vores _kaffekulturKaffen blev hurtigt en populær drik i Danmark, såvel som i resten af verden, og det blev samlingspunktet ved middags selskaber for datidens fruer og frøkener ved det bedre borgerskab. Den dag i dag har kaffe stadig en central plads i den danske kultur, og kaffen er stort set blevet fast inventar i de fleste danske familiers hjem, samt på stort set samtlige arbejdspladser rundt omkring i landet. Undersøgelser viser, at de skandinaviske lande er dem der i gennemsnit drikker mest kaffe på verdensplan, her med Danmark som det fjerde mest kaffedrikkende land i verden. I gennemsnit drikker hver dansker 3,4 kopper kaffe om dagen, kun overgået af Island, Norge og Finland som er helt oppe på 4,7 kopper om dagen i gennemsnit. Undersøgelser viser desuden, at forbruget af kaffe hos danske mænd er konstant, mens at kvinders forbrug af kaffe i de senere år har været faldende. I alt drikker 86% af alle danske mænd kaffe, mens tallet ligger på 76% hos danske kvinder.

Selv på arbejdspladsen bliver der drukket meget kaffe. Mange virksomheder stiller nemlig en kaffemaskine på kontoret til rådighed.

Kaffe og cafékultur

Kaffe har i det hele taget dannet grundlag for den cafékultur, man kender fra de fleste storbyer rundt omkring i hele verden. Især i Danmark er kaffe blevet en populær drik, når man skal i byen med venner og familie, og det er i den grad kommet for at blive, trods vi ser en noget ændret drikkeadfærd blandt den yngre del af befolkningen. Dermed er det med tiden blevet en af de vigtigste handelsvarer der i dag importeres til Danmark, og på verdensplan har kaffe indtaget en andenplads som verdens andenstørste handelsvare, næstefter olie.

Læs mere om kaffeautomater.