Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 01. maj 2020

Det vidste du ikke om kaffe

Dette blogindlæg giver dig en masse fun facts om kaffe. Listen indeholder information om alt fra historien om kaffeautomater, som gav inspiration til ny teknologi, til delikatessekaffe, der først skal passere igennem en vildkats fordøjelsessystem. God fornøjelse!

20 ting, du ikke vidste om kaffe

#1

Ifølge historikere blev kaffe opdaget af etiopiske geder. Eller det vil sige, kaffen blev opdaget af etiopiske fårehyrder, der havde lagt mærke til, at deres geder "dansede" rundt, når de havde spist kaffebær. Hyrderne fandt ud af, at hvis de selv spise kaffebærrene, så ville de ligeledes få mere energi.

#2

Der findes omkring 50 forskellige sorter af kaffe. Den mest udbredte sort er Arabica, som er den mildeste, mest smagfulde kaffesort. Det er derfor også den dyreste sort på markedet. Mange af de resterende kaffesorter er bitre og nærmest udrikkelige.

#3

Flere forskere forsker i at kunne anvende kaffebønnen til andre formål end kaffeproduktion. Flere mener, at kaffebønnen kan blive brugt som brændstof, og dermed erstatte brugen af fossilt brændstof i motorer og lignende.

#4

Ham, der opfandt frysetørret kaffe, hed faktisk George C. Washington. Han opfandt den effektive måde at lave kaffe på i Guatemala i 1906. Hver femte kop kaffe, der nydes i Danmark, er pulverkaffe

#5

Det siges, at en gruppe studerende på Cambridge University elskede kaffe så meget, at de fik opstillet et kamera foran kaffemaskinen i kantinen, så de hele tiden kunne holde øje med, om kanden var tom eller fuld. Derfor lyder det, at denne installation gav inspiration til web-kameraet.

#6

Danmark er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden. 70% af den danske befolkning drikker kaffe, og vi konsumerer i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen. Vi bliver dog stadig slået af vores nordiske naboer, Norge, Island og Finland. Læs mere om danskernes kaffevaner her: 20 ting du ikke vidste om danskernes kaffevaner

#7

Ny forskning viser, at kaffe rent faktisk kan have indflydelse på vores hukommelse. Drikker man for eksempel to kopper kaffe lige før, man bliver præsenteret for ny viden, vil man have lettere ved at huske det i dagene efter. Drikker man 3 kopper kaffe, er resultatet dog det samme, hvilket vidner om, at effekten ikke stiger proportionalt med indtaget af kaffe.

#8

Koffeinens effekt indfinder sig i hjernen ca. 15 til 20 minutter efter, du har drukket en kop kaffe. Drikker du en kop kaffe og efterfølgende tager en power nap på 15 minutter, vil din hjerne være klar til at præstere optimalt.

#9

Der er mere koffein i en kop kaffe end i en dåse energidrik af mærket RedBull. Førhen har RedBull været mål for meget kritik på grund af det høje indhold af koffein og de sundhedsskadelige resultater deraf. En undersøgelse lavet af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet viste dog, at mængden af de udskældte stoffer, der er i energidrikken, imidlertid er uskadelige, og RedBull kunne indtage det danske marked i 2009.

#10

Brasilien er den absolut største kaffeproducent i verden. I 2011 producerede Brasilien over en halv gang mere kaffe end de to lande, der er de største konkurrenter, nemlig Vietnam og Columbia. Denne statistik har ikke ændret sig de sidste 150 år.

#11

Det siges, at den franske filosof, Voltaire, som blandt andet var kedt for at være fortaler for ytringsfrihed, drak 50 kopper kaffe om dagen. 10-20 gram koffein siges at være en dødelig dosis, så hvis Voltaire havde drukket 25 kopper mere om dagen, havde historien måske været en hel anden.

#12

I de arabiske lande før hen, var den eneste lovlige grund for en kvinde tit at blive skilt, hvis manden ikke gav hende nok kaffe.

#13

I danmark er de fleste baristaer på de hippe københavnske caféer unge mænd og kvinder. Men i Italien er gennemsnitsalderen på en barista 45 år, og jobbet som barista anses som værende en yderst respekteret profession.

#14

Ordet 'kaffe' stammer fra det arabiske ord 'qhawat al-bun', som betyder 'vin fra bønnen'. Efterfølgende blev ordet forkortet og kom til at hedde 'qahwa', tyrkerne sagde 'kahve', hollænderne sagde 'koffie', som så sidenhen er blevet til 'coffee' på engelsk og 'kaffe' på dansk.

#15

I 1930'erne og 1940'erne var den irske lufthavn, Shannon Airport, en travl lufthavn med meget trafik mellem Storbritannien og USA. En kold aften i 1934 var et fly på vej til USA nødt til at vende om på grund af vejret. I lufthavnen blev de kolde og trætte passagerer tilbudt varm kaffe med whiskey og flødeskum. En passager spurgte kokken, om kaffe var brasiliansk, hvor kokken svarede: "Nej, den er Irsk". Dermed var Irish Coffee opfundet.

#16

Cappuccino har fået sit navn fra Kapuciner-munkenes brune kutte, som minder om cappuccinoens farve. Italienerne bestiller nogle gange en 'cappucio', som refererer til selv samme kutte. Om italienerne forkorter ordet i ren dovenskab, eller om det er for at variere sproget, melder historien ikke noget om.

#17

Mange tror, at espressoen har fået sit navn, fordi det refererer til, at man hurtigt får energi fra det lille skud koffein. Det er imidlertid ikke rigtig. 'Espresso' betyder "når noget bliver presset ud".

#18

Kaffe var den første fødevare, der blev frysetørret.

#19

Kopi Luwak er navnet på verdens dyreste kaffe. Det specielle ved denne kaffespecialitet er, at kaffebønnen er passeret gennem fordøjelsessystemet på en såkaldt palmeruller, som er en vildkat, der findes på Sumatra. Kaffebønnerne opsamles fra dyrets afføring og bliver derefter forarbejdet, så man kan bruge dem til kaffebrygning. Det siges, at turen gennem dyrets fordøjelseskanal giver kaffen en hel særlig rund og fyldig smag.

#20

Kaffens koffein kan IKKE bruges som kur mod tømmermænd.