Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. maj 2016

Hvilken type kaffekværn er bedst?

Få god information om kaffekværne

Håndkværne

Før i tiden blev kaffen malet i hånden i en håndkværn (kaffemølle), som kun kunne håndtere små mængder kaffebønner ad gangen. Tyrkerne opfandt også en håndkværn/kaffemølle, som på mange måde ligner en stor peberkværn. Denne type kaffekværn har særligt udmærket sig og bliver stadig brugt i tyrkiet og i andre dele af verden. Disse kværne findes stadig, men de er ikke eftertragtede, da de er langt mindre effektive end nutidens kaffekværne. Håndkværnen kan sagtens kværne godt og indstilles til at male groft-, mellem- og fintmalet. Man vil dog hurtigt finde ud af, at det tager lang tid at kværne med en håndkværn. Derfor er der efterhånden blevet opfundet nye kværne, som er mere effektive.

Læs om 3 populære espressomaskiner til hjemmet.

Elektriske kværne

I dag har man opfundet elektriske kværne, som kværner kaffe langt hurtigere og nemt i forhold til håndkværne. Der findes overordnet to hovedtyper af elektriske kværne til hjemmet. Der findes de kværne, som har skæreblade / knive / propeller og så findes der kværne med metalskiver, som rent faktisk “maler” kaffen i den traditionelle forstand.

Kværne med knive eller propeller
Den mest almindelige form for elektriske kaffekværn er den type, som har knive eller propeller. Denne type kaffekværn er mere eller mindre ubrugelig. Det er umuligt at få en ensartet maling, hvilket betyder, at den færdigbryggede kaffe ikke har trukket jævnt. Således kan noget kaffe blive malet for meget, mens der stadig ligger umalede stykker tilbage, som vandet ikke kan trække igennem. Dette giver en dårlig kaffesmag og kan desuden resultere i for meget bundfald i kaffekoppen. Hvis du har en kaffekværn med knive eller propeller, bør du simpelthen skifte den ud. Alternativt kan du ryste kværnen, mens du kværner kaffebønnerne for på den måde at få kværnet alle bønnerne mere ensartet. Dette er dog ikke en holdbar løsning.

Kværne med skiver
Skivekværne er langt bedre til at kværne kaffe end kværne med knive. Skivekværne kværner nemlig kaffebønner langt mere ensartet, hvilket ganske enkelt giver en mere velsmagende kop kaffe. Skivekværne arbejder langsomt, og de larmer også en del. Du vil dog opleve, at det er ventetiden værd, når du smager en kop kaffe, der brygget på kaffe fra en skivekværn. Selv billige skivekværne er bedre til at male kaffe end dyre knivekværne. Hvis du ønsker velsmagende kop kaffe, bør du derfor investere i en god skivekværn. Skivekværne kan instilles til forskellige formalingsgrader, så man kan finde den grad, som man selv godt kan lide. Nogle kværne egner sig særligt godt til nogle bestemte formalingsgrader. Nogle kværne er desuden udstyret med timer, så kværnen slukker ved den rette formalingsgrad. Hvis man ønsker at male sin kaffe, så den passer til en espressomaskine, er man nødt til at købe specielle kværne, som kan male ekstra fint. Overordnet findes der 5 grader af formaling:

  • Mellemmalet
  • Omni-malet
  • Fin-malet
  • Espresso-malet
  • Tyrkisk malet

Et par råd om formaling af kaffe

Et generelt råd er kun at male bønner til den mængde kaffe, som man kan nå at drikke på 1-2 dage. Så snart bønnerne er malede, holder de ikke sin friskhed så godt. Derfor er det ikke smart at male for meget kaffe ad gangen, selvom det er mere praktisk. Før hver formaling renses skiverne for gamle kafferester ved at male få bønner. Derefter er kværnen klar til brug.

Læs også om dyrkning af kaffe og bliv klogere.

Har du brug for en kaffemaskine?

Er du på udkig efter en kaffekværn men også har brug for en kaffemaskine til virksomheden? Så er du kommet til det rette sted. Kaffeautomatpriser.dk tilbyder dig en gratis og uforpligtende service, hvis du, på vegne af din virksomhed, er på udkig efter en kaffemaskine til din virksomhed. Vi har kontakt til flere leverandører af kaffemaskiner og kan derfor indsamle op til flere gratis og uforpligtende tilbud på kaffemaskiner. Hvis du udfylder kontaktformularen øverst til højre, kan vi kontakte dig med henblik på at diskutere dine behov i forhold til din kommende kaffemaskine. Når dine behov er klarlagt, vil vi bede leverandørerne om at sende dig relevante tilbud på kaffemaskiner, som kan dække din virksomheds behov. Husk på, at det er gratis og uforpligtende og at du ikke nødvendigvis behøver at takke ja til nogen af tilbuddene.