Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 28. maj 2020

Hvorfor kaffe er så populært

Kaffe forbindes med hygge

Når man nævner ordet kaffe, vil der nok være mange, der vil tænke på noget smagfuldt, duftende og opfriskende og have gode stunder i tankerne. Kaffe er omdrejningspunktet for mange ting og er noget som mange forbinder med hygge. Kaffe er noget, man drikker i byen, på kontoret og derhjemme. Det er noget, som man drikker om morgenen og om aftenen, og det er noget, som man drikker sammen med andre og alene. Når vi vågner og glæder os over morgenkaffen, er der på den anden side af jorden samtidig nogle, som nyder deres aftenkaffe.

Her er danskernes kaffeforbrug

Danmark er det fjerde land i verden, som drikker mest kaffe, hvor hele 86 % af de danske mænd indtager kaffe, hvorimod kun 74 % af de danske kvinder gør. Der bliver i Danmark gennemsnitlig drukket 3-4 kopper dagligt, hvor mændene oftest drikker en kop mere i forhold til kvinderne. Men nu hvor danskerne er så glade for kaffe, er det interessante spørgsmål, hvor mange der egentlig kender kaffens historie, fra den blev opdaget og til den dag i dag?

Kaffens historie

Hvorfor er kaffe så populærtKaffen blev opdaget i Etiopien i det 9. århundrede. Den blev opdaget af en bonde, som havde lagt mærke til, at hans geder altid var meget kvikke efter at have spist bønner fra en bestemt plante. Til at starte med tyggede man på bønnerne for at opnå den opkvikkende effekt. Senere fandt man dog ud af at man kunne hælde kogende vand over dem og dermed opnå en varm drik, som både var med til at holde en varm og vågen. Herfra begyndte kaffens historie, og der var nok ingen, der dengang havde forudset, at kaffebønnen ville blive så populær, som den er i dag. I Danmark levede man på daværende tidspunkt af øl og drak det både morgen, middag og aften. Så da kaffen i starten af 1600-tallet kom til Danmark, blev der taget godt imod den, og den erstattede hurtigt morgen-øllen.

Krigens indvirkning på danskernes kaffeforbrug

Op til 2. verdenskrig var Danmark et af de lande, der drak allermest kaffe, og da 2. verdenskrig gjorde sit indtog, måtte danskerne sige farvel til deres elskede kaffe og hej til rationeringsmærker og dårlig erstatningskaffe. Efter krigen blev kaffen endnu mere populær, og forbruget af kaffe er steget lige siden. Kaffe er faktisk en af verdens største industrier i verden.

Læs også om kaffe i tal.

Har kaffe nogle medicinske fordele?

Ja, for udover at kaffe smager godt og har en opkvikkende effekt, har det faktisk også nogle andre gode egenskaber. For selvom kaffe indeholder koffein, så indeholder det også flere hundrede bioaktive stoffer, som er godt for dit helbred, og som er med til at forebygge visse sygdomme. Det er bl.a. bevist, at kaffe har en positiv virkning på diabetes 2, samt er forebyggende mod blodpropper og blødninger i hjernen. Derudover har stofferne også en gunstig effekt på depressioner. Undersøgelserne er foretaget på almindelig sort kaffe.

Så næste gang du drikker en kop kaffe, kan du takke gederne tilbage i det 9. århundrede, for at du kan sidde og nyde din kaffe den dag i dag, endda med god samvittighed.