Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 31. juli 2017

Kaffe i tal

Kaffe i tal_Infographic

Hvilke lande drikker mest kaffe?

Danmark ligger på en 4. plads over mest kaffedrikkende lande, kun overgået af vores nordiske naboer. På en liste over det totale kaffeindtag i 100 forskellige lande, ligger Etiopien som nr. 64. Det er en interessant observation, dakaffen oprindeligt stammede fra Etiopien, men at størstedelen af den etiopiske kaffe, bliver eksporteret til udlandet - især til Nordeurope, som har sat sig på de ni første placeringer over de mest kaffedrikkende lande.

Danskerne har da også fortjent en sådan placering. Hele 70% af den danske befolkning drikker kaffe, og vi drikker i gennemsnit omkring 4 kopper kaffe dagligt.

Hvor kommer kaffen fra?

Til trods for denne placering i feltet, er der måske knap på stor en procentdel, der rent faktisk kender til kaffens oprindelse, og til de lande, der producerer allermest kaffe.

Det såkaldte kaffe-bælte går langs Ækvator og rummer blandt andet Brasilien, Indonesien og Etiopien. Brasilien er uden sammenligning det mest kaffeproducerende land i verden. Dette skyldes dels fordi jorden og klimaet egner sig særdeles godt til at dyrke Arabica-kaffebønner, som er dem, der bliver solgt allerflest af på verdensplan. Men herudover er Brasilien og verdens 5. største land. Kombinerer man masser af plads med ideelle forhold, jamen så er det svært for andre lande at følge med. Tørke og oversvømmelser er begge naturforhold, kaffebønnen ikke trives i, og man kan derfor bedre forstå, at et land som Etiopien, som ligger indhyllet i ørken, ikke kan følge med konkurrenter som Brasilien og de andre sydamerikanske lande.

Vil du vide mere?

Er du fortsat interesseret i kaffe, kan du med fordel klikke ind på dette blogindlæg: 20 ting du ikke vidste om danskernes kaffevaner.