Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 30. april 2014

Kaffemaskine vs. kaffeautomat?

Kaffemaskine vs. kaffeautomat - hvilken har du brug for?

Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har brug for en kaffemaskine eller en kaffeautomat? Her på siden kan du læse om fordele og ulemper ved henholdsvis kaffemaskiner og kaffeautomater samt læse om de primære forskelle mellem disse. På den måde kan du finde ud af, om din virksomhed har behov for en kaffeautomat eller kan nøjes med en kaffemaskine.

Ønsker du uforpligtende tilbud på kaffemaskiner eller kaffeautomater?

Hvis du allerede ved, hvad din virksomhed har behov for, kan du kontakte kaffeautomatpriser.dk via kontaktformularen øverst til højre. Du vil inden for kort tid modtage et opkald fra en af vores medarbejdere med henblik på at diskutere dine behov for henholdsvis en kaffemaskine eller kaffeautomat. Derefter vil du modtage op til flere gratis og uforpligtende tilbud på enten kaffemaskiner eller kaffeautomater. På den måde kan du selv vælge det bedste tilbud på en kaffemaskine/kaffeautomat, som passer bedst til din virksomheds behov og budget. Husk, at vores service er gratis og uforpligtende, så du behøver ikke nødvendigvis at takke ja til noget som helst.

Kaffemaskine vs. kaffeautomat - hvad er bedst?

Som du sikkert selv har regnet ud, afhænger valget mellem henholdsvis kaffemaskine eller kaffeautomat af virksomhedens behov og krav. Nogle virksomheder ønsker en simpel løsning, som kan levere en sort kop kaffe, mens andre virksomheder ønsker mange muligheder for at brygge forskellige kaffedrikke.

Hvad kan en kaffemaskine brygge?

Der findes forskellige typer af kaffemaskiner. En almindelig filterkaffemaskine kan som udgangspunkt kun brygge almindelig, sort kaffe. Derefter kan man så tilføjer mælk til kaffe (kold eller varm). Der er således ikke lige så mange muligheder som med en kaffeautomat. En espressomaskine kan brygge langt flere forskellige kaffedrikke, som baserer sig på espresso. For eksempel kan en espressomaskine brygge følgende kaffedrikke:

  • Espresso & Dobbelt Espresso
  • Americano
  • Café Latte
  • Latte Macchiatto
  • Cortado
  • Cappuccino

Man kan således med en espressomaskine brygge langt flere kaffedrikke, men til gengæld tager det også væsentlig længere tid og kræver langt større ekspertise, da espressomaskiner er mere avancerede at anvende.

Hvilke kaffedrikke kan en kaffeautomat brygge?

Kaffeautomater kan, afhængigt af mærke og model, brygge mange forskellige typer af kaffedrikke. De fleste kaffeautomater er bygget til at kunne efterligne mange af de kaffedrikke, som man kan brygge med en espressomaskine. Langt de fleste kaffeautomater gør et hæderligt forsøg, og kan eksempelvis lave en velsmagende kop cappuccino. Det er dog de færreste kaffeautomater, der leverer ægte, steamet mælkeskum på toppen, og således bliver det aldrig en rigtig kop cappuccino. Efter som at de fleste kaffeautomater heller ikke kan brygge med samme høje tryk, som en rigtig espressomaskine, kan der heller aldrig være tale om en ægte kop espresso. Smagen kommer dog tæt nok på til langt de fleste mennesker, men hvis du spørger en kaffeentusiast, vil vedkommende foretrække en espressomaskine. Med en kaffeautomat kan man desuden brygge kaffedrikke såsom:

   • Latte Macchiatto
   • Café Latte
   • Espresso
   • Wiener Melange
   • Varm chokolade

Vedligeholdelse af kaffemaskine

En kaffemaskine kræver løbende afkalkning, så kalkdannelser ikke forlænger bryggetiden. En forlængelse af brygningen resulterer i overudtrækning af kaffe. For at undgå dette problem skal kaffemaskinen af og til afkalkes med afkalkningsmidler eller eddike. Begge dele er lige effektivt. Udover afkalkning skal man sørge for at rense alle brugte dele efter hver kaffebrygning. Der kan sætte sig usynlig olie fra kaffen, som med tiden kan bidrage til en harsk smag i kaffen og dermed ødelægge smagsoplevelsen. Både i kaffekolben og i tragten kan der sætte sig olie og skidt, som skal fjernes. Selve vedligeholdelsen kan klares med en opvask og/eller en klud/viskestykke.

Espressomaskiner er en anden sag. De kræver en anelse mere omhyggelighed, og skal som udgangspunkt renses hver dag. Det kan være en omfattende procedure at rense en espressomaskine, da der både skal bruges børster, kogende vand og speciel sæbe til formålet. Mange espressomaskiner har et renseprogram, så man slipper for noget af vedligeholdelsesarbejde. Overordnet er espressomaskiner dog en anelse besværlige at have med at gøre, hvilket bør tages med i overvejelserne.

Rengøring og vedligeholdelse af kaffeautomat

Kaffeautomater kan også være besværlige at gøre rent. Nogle skal rengøres manuelt, hvilket kan tage op til en time om dagen. Automatens dele skal skilles ad, vaskes og renses. Der findes dog enkelte kaffeautomater, som har indbygget et særligt rengøringsprogram, som gør det let at vedligeholde og rengøre automaten. Et rengøringsprogram kræver kun sæbebreve eller “tabs”, som blot skal indsættes i maskinen, hvorefter maskinen vil klare rengøringen selv.

Serviceaftaler

En vigtig detalje at tænke på er, at store kaffeautomater og espressomaskiner er dyre at reparere, hvis uheldet er ude. Mindre kaffemaskiner er som udgangspunkt ikke helt så dyre og kan eventuelt udskiftes til relativt få penge, hvis uheldet skulle være ude. Ved kaffeautomater og espressomaskiner er det en nødvendighed at have en serviceaftale, som sikrer hurtig reparation eller teknisk hjælp, hvis uheldet er ude. Serviceaftaler kan være dyre men er nødvendige, hvis du ønsker en kaffeautomat, som virksomheden bliver tilfreds med.

Ønsker du en kaffemaskine eller en kaffeautomat?

Har du besluttet dig for at investere i en kaffemaskine, espressomaskine eller kaffeautomat? Kontakt da kaffeautomatpriser.dk og modtag op til flere gratis og uforpligtende tilbud på kaffemaskiner eller kaffeautomater. Du vil inden for 24 timer blive ringet op af en medarbejder, som vil spørge ind til dine behov. Dernæst vil du modtage tilbud direkte fra leverandørerne af kaffemaskinerne / kaffeautomaterne. Husk, at du som sagt ikke binder dig til noget, når du bruger vores service.