Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 10. juli 2014

Hvad er espresso? IKKE en bønne!

Hvad er espresso helt præcist?

Espresso nydes som en kaffespecialitet af højeste klasse. Espresso kan enten drikkes ren, som en latte, cortado, cappuccino eller en anden kaffedrik. En espresso kan desuden drikkes med lidt sukker eller fløde til, men de fleste foretrækker en espresso helt ren. Espresso er IKKE en bønne men en måde at brygge på.

Hvad er espresso?

Espresso er kaffe, som er brygget på en speciel måde. Det skal altså slås fast, at der ikke er tale om en specifik bønne. Espressoen er mindre end en kop kaffe, men til gengæld er den lige så stærk som en kop kaffe i forhold til smag og koffeinindhold. En espresso brygges på meget fint formalet kaffe, som er brygget med næsten kogende vand. Normalt er der tale om 0,8-1½ ounces vand. Espresso skal brygges på en espressomaskine, da kun en espressomaskine kan brygge kaffen under dét tryk, som der kræves. Det høje tryk giver kaffen den cremede, tykke konsistens og laget af crema på toppen af espressoen.

Har du aldrig prøvet en espresso?

Hvis du aldrig har prøvet en espresso, kan det stærkt anbefales at give det en chance. Mange kaffedrikke smager bedre, når de er brygget på espresso-metoden end fx filterkaffe, stempelkande etc. Mange kaffebønner, som bliver brugt til fx filterkaffe, kan få en fantastisk og eksplosiv smag, når de blive brygget på espressometoden. Kaffebønner brygget på espressometoden kan frembringe unikke nuancer, hvilket giver en helt speciel smagsoplevelse. De fleste kaffebarer har deres egen espressoblanding, som de bruger i alle deres kaffespecialiteter, så du vil få en ny espresso-oplevelse, hver gang du besøger en ny kaffebar. Det kan anbefales at besøge forskellige kaffebarer og nyde de anederledes smagsoplevelser, som man får på de forskellige kaffebarer.

Once you go black…

Pas på, når du giver dig i kast med espresso. Det kan meget hurtigt blive en forelskelse, og du vender muligvis aldrig tilbage. For mange bliver det en besættelse at finde frem til det perfekte espresso-shot. For at opnå den ypperste espresso-oplevelse, må der investeres i en dyr espressomaskine, som kan brygge god kaffe. Det kan blive en hobby for mange at arbejde sig frem til den perfekte epsressosmag. Det kan tage lang tid, fordi der er mange små parametre, som kan justeres på under i brygningen. Det kræver således præcision og tålmodighed at arbejde sig frem til det perfekte shot espresso. Du skal derfor ej fortvivle, hvis du ikke kan brygge en ordentlig espresso inden for den første uge.

Inden du køber en espressomaskine, bør du besøge en kaffebar, som brygger en god kop espresso. På den måde får du en idé om, hvad det er for en oplevelse, du går efter derhjemme. Herunder får du en lille introduktion til, hvordan man brygger en kop espresso. Det er dog vigtigt at pointere, at de værdier og grader, som er nævnt i videoen ikke skal omregnes til danske. God fornøjelse. 

Brewing Espresso from Hybrid Media Co. on Vimeo.