Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 10. august 2016

Kaffe - genvejen til et godt liv?

 

Kaffe er i manges øjne en frelser i de tidlige morgentimer, hvor øjnene er små og humøret er lavt. Danskerne drikker i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen, hvilket gør danskerne til et af de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Men hvor sundt er alt det kaffe egentlig for os?

Kaffe - kroppens benzin

Kaffe bruges af mange som en slags benzin for kroppen, dette med god grund. Kaffe har nemlig en stimulerende effekt på centralnervesystemet. Dette får dig til, at føle dig mere frisk og øger din reaktionsevne.

Effekten på centralnervesystemet er dog ikke altid positiv. For meget kaffe kan øge dit stress- og angstniveau. 3 tegn på at du har drukket for meget kaffe og måske skulle tage et glas vand er:

  • Svedige håndflader
  • Rysten
  • Hjertebanken
Bestil tilbud: Kaffeautomat

Filterkaffe er vejen frem

Filterkaffe er kædet sammen med op til 10% lavere risiko for både blodpropper og hjerneblødninger. Type 2 diabetes, Parkinsons og Alzheimers er andre alvorlige sygdomme, hvor kaffe nedsætter risikoen med helt op til 35-40% i type 2 diabetes tilfælde.

filterkaffe sundhed

Malurt i kaffen

Hvis du, mod forventning, ikke allerede sidder med en kop kaffe i hånden, så er du nok på vej ud for at lave en kande filterkaffe. Dog er alt ikke fryd og gammen, når det kommer til kaffe. Koge-, stempel- og espressokaffe har i flere undersøgelser vist sig som årsagen til både højere kolesterol og LDL-kolesterol tal.

Koffein er kendt for at øge risikoen for knoglebrud, da det nedbryder knoglemineralindholdet. Dette er dog kun aktuelt hvis indtaget af calcium, for personen der drikker kaffe, i forvejen er lavt. Dog kan dette modvirkes, hvis man drikker 30 ml. mælk. Så mælk i kaffen er måske ikke en dårlig idé.

Kaffe som slankemiddel?

En stor undersøgelse med 58.000 deltagere blev gennem 12 år fulgt, og tabte sig i gennemsnit et halvt kilo uden at ændre noget udover en forøgelse af koffein indtaget. Denne effekt tilskyndes ifølge forskerne at koffeinen påvirker stofskiftet.

Dog kan armene godt komme ned igen, for kaffe kan ikke som sådan bruges som et slankemiddel, da virkningen aftager, hvis du drikker kaffe dagligt. Kaffe kan til gengæld bruges som en ekstra hjælp til at holde vægten, hvis man ellers spiser sundt og varieret.

Kaffe og kroppen

Kaffe har igennem årene fået et noget blakket ry, med blandt andet beskyldninger om mavesår, forøget afføring og at være vanddrivende. Disse beskyldninger er dog ikke helt sande.

Er du ofte udsat for mavesår og sure opstød, gør kaffe det sandsynligt værre, men døjer du normalt ikke med disse ting, kommer du heller ikke til det ved at drikke kaffe. Mange siger, at kaffe virker afførende på dem og drikker man ikke kaffe tit, kan dette sagtens være tilfældet. Efter længere tids kaffedrikken stopper den afførende effekt dog og begynder faktisk at virke modsat.

Det samme kan siges om den vanddrivende effekt, kaffe kan have på mennesker. Efter en tilvænningsperiode stopper kaffen med at virke vanddrivende og begynder at fungere som et tilskud til væsken i kroppen.

Så meget kaffe bør du drikke

Hvor meget kaffe bør du så egentligt drikke om dagen for at modvirke alle de nævnte sygdomme? Det er uklart hvor meget kaffe som, egentligt er for meget. Forskning tyder på, at mindst 4 kopper kaffe er krævet for at opnå de gavnlige virkninger nævnt ovenfor. Helt op til 6-7 kopper kaffe om dagen har faktisk vist sig gavnligt for risiko nedsættelsen af type 2 diabetes.

Kaffe skal hverken ses som en mirakelkur eller en dræbende substans. Derimod skal det ses som en forebyggende drik, der, som flere grønsager, kan nedsætte risikoen for flere forskellige former for kræft og andre sygdomme.