Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvilken model ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 02 juni 2021

Koffein kampen

For mange kan arbejdsdagen være rigtig lang uden en eller anden form for energiboost. Mange tyer til kaffen fra kaffeautomaten, men er det egentligt det bedste, eller er energidrikke og the måske bedre? Måske er en cola vejen frem. Dette vil vi undersøge i dette blogindlæg.

Har du brug for et koffeinboost til din virksomhed, så udfyld formularen her og få op til 4 tilbud på en kaffeautomat.

Cola, energidrikke eller the?

Ser man på koffeinindholdet i en almindelig cola er der lige under 100 mg koffein pr. liter cola. Sammenligner man dette med en energidrik, er vi helt oppe på 320 mg koffein pr. liter. Dette siger dig muligvis ikke så meget, da koffeinindhold ikke er noget vi er vant til at se tal på. Lad os derfor kigge videre og sammenligne med den sorte te.

The indeholder, modsat kaffe, theanin. Theanin er en aminosyre, der får hjernen til at føle sig afslappet og vågen. Desuden nedsætter theanin også den overstimulering koffein kan føre til i hjernen på mennesker. Denne overstimulering kan føre til både stress, angst og søvnbesvær.

Sort the indeholder cirka 265 mg koffein pr. liter the. Dette tal er cirka 4 gange lavere hvis man kigger på den grønne the. Altså ligger sort the højere end cola, men lavere end energidrikke. The indeholder altså theanin der gavner kroppen på flere måder, noget som mangler både i cola, energidrikke og kaffe.

Er kaffe stadig konge?

Det korte svar er umiddelbart ja. Stærk kaffe indeholder helt op til 1000 mg kaffe pr. liter, hvilket er 3 gange så meget som energidrikken. Kigger man videre mod den endnu stærkere espresso, indeholder den næsten 3 gange så meget koffein som en stærk liter kaffe.

Som skrevet ovenfor kan koffein dog føre til overstimulering af hjernen, der kædes sammen med stress, angst og søvnbesvær. Derfor kan man spørge sig selv om kaffe så er den bedste måde at få sit daglige koffeinfix eller om man skal skifte til den sorte the.

Kort sagt kan man sige, at kaffe er bedst til det hurtige koffeinfix og sort the er bedre hvis man vil undgå eventuelle bivirkninger såsom; stress, angst og søvnbesvær. Dog skal man drikke en del mere the, hvis man vil opnå den samme koffeinvirkning som med kaffe.

Hvor meget er for meget?

Kan man så bare drikke alt den the og kaffe man vil uden de store bivirkninger? Udover de nævnte bivirkninger som stress, angst og søvnbesvær, skal man drikke mange kopper om dagen for at komme op på et farligt niveau koffein. Dog skal gravide passe en smule mere på. Det anbefales at gravide holder sig under 300 mg koffein om dagen, for at undgå risikoen for at føde børn der vejer for lidt.

Hvad skal jeg så vælge?

Ja, hvad skal du så egentligt vælge? Som nævnt flere gange giver kaffe det største koffeinboost, mens sort the giver det mest stabile boost uden bivirkninger. Dog er det vigtigste jo hvad du synes smager bedst. Er du helt vild med energidrikke og kan du slet ikke få kaffe ned, så fortsæt du bare med energidrikken. Bare husk at, kalorieindholdet i kaffe er ikke eksisterende mens sukkerindholdet i energidrikke gør det til en kaloriebombe.

Det ekstra skud koffein

Sidder du med en stor opgave der bare skal være færdig, eller har du bare ekstremt svært ved, at vågne om morgenen? Så skal du måske kigge mod Death Wish Coffee. Kaffen indeholder dobbelt så meget koffein som almindelig kaffe og kan dermed være løsningen på de søvnige øjne eller den genstridige opgave.