Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvilken model ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 07 juni 2021

Kaffeabonnement

Info om kaffeabonnement

Danskerne indtager tredjepladsen over verdens mest kaffedrikkende nationer. I runde tal betyder det, at hver dansker i gennemsnit drikker ikke færre end 4 kopper kaffe dagligt. Taget i betragtning af at de fleste af os bruger størstedelen af døgnets vågne timer på arbejdspladsen , så kan man hurtigt regne ud at der i hovedparten af de danske virksomheder drikkes uanede store mængder af kaffe, hvorfor også kaffeautomaten har høj status blandt medarbejderne. 

Foruden at være et ”nødvendigt onde” for at klare dagens strabadser, så fungerer kaffen også i høj grad som et socialt samlingspunkt for de ansatte. Kaffen udgør derfor også i høj grad et socialt aspekt, der er har betydning for trivslen og dermed også produktiviteten. Der er derfor mange gode grunde til at tegne et kaffeabonnement. Hvis ikke for at tilfredsstille medarbejderne, så for at spare penge på udgiften til kaffe.

Hvad er et kaffeabonnement?

Definitionen af et abonnement er ”en aftale om løbende levering af et produkt eller en service for en given periode, ofte over flere måneder”. Desuden betyder det at tegne et abonnement, at man får den givne vare til en lavere pris.

Et kaffeabonnement er således en aftale, I, som virksomhed, laver med en kaffeleverandør. Præcis lige som man laver abonnementer på alle mulige andre produkter, som man er storforbruger af.

Og er i en større virksomhed som drikker meget kaffe, så kan det hurtigt betale sig at have et kaffeabonnement. Forbruger i mere end to poser kaffe om ugen, så kan i nemlig let få et  meget fordelagtigt kaffeabonnement hos en af de mange kaffeleverandører. På den måde slipper i både for at rende i supermarkedet i tide og utide, og så slipper i også helt for at bekymre jer om at løbe tør for kaffe eller brænde inde med gammel kaffe. Der er derfor rigeligt af fordele ved at tegne et kaffeabonnement.

Sådan fungerer et kaffeabonnement

Før man tegner et kaffeabonnement skal man have styr på to vigtige ting. Man skal for det første gøre sig klart hvilken type kaffe det er, man foretrækker. Overordnet set skelner man mellem 2 forskellige sorter – arabica kaffe og robusta kaffe . Den mest populære kaffe er uden tvivl arabicaen som er dejlig rund i smagen, og herefter følger den lidt mere bitre robusta. 75% af verdens kaffeproduktion kommer fra arabicaen mens kun 25 % kommer fra robustaen. Men det er smag og behag hvilken type man foretrækker.

Når man er sikker på hvilken type kaffe man foretrækker, skal man vælge bønne. Der er tre forskellige typer at vælge imellem. Man skal altså vælge om man vil have instant, formalede eller hele bønner. Valget at bønne har indflydelse på kvaliteten af kaffen og dermed også smagen. Den bedste kvalitet får man, hvis man vælger hele bønner. Da de hele bønner først kværnes umiddelbart før brygning betyder det, at bønnerne holder bedre på deres aroma, end eksempelvis de formalede. Det er dog værd at huske på, at det i sidste ende er ens kaffemaskine der bestemmer hvilken type bønner man skal vælge. Husk derfor altid at tjekke, hvilke type bønner din maskine er beregnet til, før du tegner et kaffeabonnement.

Med et kaffeabonnement løber du aldrig tør for kaffe igen

Så langt så godt – det er nu tid til at vælge hvor meget kaffe du vil modtage af gangen, og hvorfor ofte du ønsker levering. Ofte vil du kunne vælge mellem helholdsvis 250 gram, 500 gram eller 1 kilo, med et leveringsinterval enten ugentligt eller månedligt eller hvad der nu end passer dig og din virksomhed bedst. For det meste er kaffeleverandørerne rigtig gode til at skræddersy et kaffeabonnement så det passer lige præcis til den enkeltes behov og ønsker. Som du måske allerede har regnet ud, så er der derved kun fordele ved at tegne et kaffeabonnement, når man drikker meget kaffe. Så har du ikke allerede et kaffeabonnement, så er det i den grad på tide at gøre noget ved det!

Hvad koster det at tegne et kaffeabonnement?

Prisen på et kaffeabonnement afhænger af flere forskellige faktorer. Centralt er selvfølgelig forbruget, som varierer meget fra virksomhed til virksomhed. Hernæst spiller kvaliteten af bønnerne også en stor rolle. Alt efter hvilken type bønner man vælger varierer kvaliteten og dermed også prisen. Da alle virksomheder er forskellige, er det umiddelbart umuligt at give et overslag på prisen på et kaffeabonnement. Sikkert er det dog, at jo mere kaffe man forbruger, jo større rabat kan man opnå med sit kaffeabonnement. Det kan dog altid anbefales at indhente flere forskellige tilbud, for at være sikker på, at man får den mest fordelagtige pris på sit kaffeabonnement.